Pipedrive integratie

voor Administrators

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt Online Succes koppelen met Pipedrive zodat je bedrijven en contacten met een klik op de knop doorschiet naar je CRM. De integratie stel je zo in:

1. Gegevens verzamelen

• Je hebt jouw Pipedrive API token nodig

• Jouw API token vind je in Pipedrive bij Settings > Personal > API

• Optioneel is jouw Pipedrive domein zoals bijv. onlinesucces.pipedrive.com. Hiermee kun je direct vanaf een bedrijf of contact de pagina in jouw CRM openen.

2. Gegevens invoeren

• Kopieer deze gegevens en ga naar jouw Online Succes Integraties pagina. Ga vervolgens naar CRM ‌en klik op de Pipedrive intergratie. Plaats de: API key, database ID en user ID en klik op opslaan.

3. Bedrijf of contact doorsturen

• Ga nu naar de bedrijfs- of contactkaart van het bedrijf of contact dat je graag door wilt sturen naar Pipedrive

• Klik op de knop Verstuur naar rechts bovenin het venster

• Gebruik nu de knop Verstuur naar Pipedrive

• Het venster dat opent, controleert of een bedrijf of contact al aanwezig is in Pipedrive

• Zo niet, dan wordt het bedrijf of contact toegevoegd

• Online Succes tagt het bedrijf of contact vervolgens met de systeem tag: Sent2CRM (de tag is een directe link naar jouw CRM systeem)

• Vervolgens verschijnt rechtsboven in een directe link naar de bedrijfs- en contactkaart in het CRM.

• In de notitie wordt een update geplaatst met bezochte pagina's als het bedrijf wel al aanwezig is in Pipedrive als organisatie

• Uiteindelijk vind je het bedrijf op deze manier terug in Pipedrive:

Automatisch prospects naar je Pipedrive CRM versturen

Wanneer je website veel verkeer heeft, dan kan het tijdrovend zijn om alle herkende bezoekers en hun gedrag handmatig na te lopen voor mogelijke opvolging. Om deze reden is de Automatisering functie beschikbaar in Online Succes.

Deze functie geeft je 24×7 een paar extra handen die het verkeer op je website monitort voor relevant gedrag en vervolgens doorstuurt naar Pipedrive.

Heb je meer vragen over de Pipedrive integratie? Stuur ons een berichtje via het chat-widget rechtsonder 😃