Automatisering voor herkende bedrijven

Herken automatisch relevant gedrag van bedrijven die je website bezoeken en koppel hier vervolgacties aan

Alex Vermeule avatar
Geschreven door Alex Vermeule
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 5 min

Wanneer Online Succes meer dan 200 bedrijven per maand op je website herkent, dan kan het best tijdrovend zijn om alle bedrijven en hun bezoekgedrag handmatig na te lopen voor mogelijke opvolging.

Om deze reden hebben we Automatisering voor herkende bedrijven ontwikkeld en dit is onderdeel van de Automatisering functie. Het geeft je 24×7 een paar extra handen die het verkeer op je website monitort voor relevant gedrag en vervolgens met je (sales)team deelt.

Wat kun je met Automatisering voor herkende bedrijven?

Met een automatisering voor herkende bedrijven zet je herkende bedrijven automatisch op de 'Alle prospects' lijst op basis van door jouw opgestelde criteria en/of gedrag. Zo maak je bijvoorbeeld een automatisering aan per regio en zorg je er zo voor dat sales collega's relevante prospects ontvangen zodra bedrijven uit hun regio jullie website bezoeken. Ook kun je deze bedrijven automatisch naar Slack of naar je CRM systeem versturen wanneer je één van de CRM integraties hebt geactiveerd.

Hoe activeer je een Automatisering voor herkende bedrijven?

Automatisering voor herkende bedrijven vind je het via het menu Automatisering (let op: dit is beschikbaar vanaf het Business pakket).

1. Maak een eigen automatisering o.b.v. jouw ideale klantprofiel

1. Ga naar Automatisering

2. Klik vervolgens op de knop + Nieuwe Automatisering

3. Klik op de knop + Herkende Bedrijven

2. Selecteer relevante criteria

1. Geef in Stap 1 een naam aan je automatisering en zet deze direct actief via de ON/OFF knop.

2. Selecteer in Stap 2 de criteria voor de automatisering. Het filter werkt via het EN-EN principe; een bedrijf moet aan alle criteria die je hebt geselecteerd voldoen voor de bijbehorende vervolgacties van de automatisering (stap 3 + 4) worden uitgevoerd.

3. Kies je gewenste vervolg acties (Stap 3 en 4)

Wanneer er een bedrijf is herkend dat voldoet aan de criteria uit stap 2 dan wil je hier bepaalde acties aan koppelen. Je kunt kiezen uit de volgende acties:

• Selecteer een eigenaar - Maak een collega eigenaar van het bedrijf dat jullie website bezoekt en aan de criteria uit stap 2 voldoet.

• Informeer teamleden via e-mail - Verstuur een notificatie e-mail naar de door jou geselecteerde collega's. TIP: Je kunt er meerdere collega's selecteren door CTRL of Command ingedrukt te houden.

• Plaats bedrijf op lijst  - Selecteer een lijst waar een bedrijf automatisch op geplaatst wordt als het bedrijf aan de criteria uit stap 2 voldoet.

• Verstuur naar CRM (optioneel) - Verstuur de bedrijven die voldoen aan de criteria uit stap 2 automatisch als lead naar je CRM. Indien jouw CRM dit ondersteunt wordt er ook een kenmerk meegegeven (Online Succes Website Visit) en een notitie met de bezochte pagina's. TIP: Instructies voor het koppelen van jouw CRM vind je hier

Voorbeelden om te gebruiken

In jouw Online Succes account vind je een aantal voorbeeld automatiseringen die je snel op weg helpen.

1. Ga naar Automatisering. Hier vind je een overzicht van jouw automatiseringen en zie je 3 voorbeelden. Je herkent deze aan de tekst 'VOORBEELD'

2. Open een van de voorbeeld om te wijzigen en/of te activeren.

Wat levert een Automatisering voor herkende bedrijven je op?

Met de uitkomst van een automatisering voor herkende bedrijven bespaar je kostbare tijd en voorzie je jouw sales team van relevante prospects op basis van eigenschappen en gedrag van het bedrijf dat jouw website bezoekt.

In de bedrijfsgegevens die Online Succes je daarnaast teruggeeft vind je alle informatie die je nodig hebt om prospects te kwalificeren en op te volgen. Denk hierbij aan het adres, telefoonnummer, SBI branchecode, aantal werknemers, omzetgegevens, sociale media profielen en meer.

Dit was het voor nu voor Automatisering voor herkende bedrijven. Je weet nu:

• Waarom je een Automatisering voor herkende bedrijven inzet

• Hoe je een Automatisering voor herkende bedrijven activeert

• Wat een Automatisering voor herkende bedrijven je oplevert

Goed om te weten:

• Een automatisering verwerkt elke nacht nieuwe data. Dit betekent dat de acties van een automatisering gedurende de nacht plaats vinden.

• Automatisering voor herkende bedrijven is beschikbaar vanaf het Business pakket.

Wat zijn de vervolgstappen?

• Bepaal wat voor bedrijven relevant gedrag is om automatisch te herkennen

• Experimenteer met andere automatiseringen (zoals voor Contacten)