Hoe gebruik ik de Bedrijven 'rolodex' in Online Succes?

Maak eenvoudig relevante overzichten om te delen en krijg inzicht hoe jouw online campagnes presteren

Jet van Strijp avatar
Geschreven door Jet van Strijp
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 5 min

Via het menu-item Bedrijven vind je het overzicht van alle bedrijven die ooit je website bezochten. We noemen het daarom ook wel de rolodex :) Het mooie is dat je deze rolodex kunt combineren met een uitgebreide zoek- en exportfunctie. Zo maak je  eenvoudig relevante overzichten om te delen met je sales team en krijg je meer inzicht welke bedrijven met jouw online campagnes in aanraking komen.

Hoe je deze functionaliteit gebruikt lees je in dit artikel.

Hoe werkt de Bedrijven rolodex?

1. Log in via app.onlinesucces.nl en ga naar Bedrijven

2. Je ziet nu standaard alle bedrijven die Online Succes op je website heeft herkend in een overzicht gesorteerd op alfabetische volgorde

3. Selecteer aan de linkerkant de criteria die voor jouw relevant zijn.

4. Gebruik het + symbool om de opties van het desbetreffende criteria zichtbaar te maken.

5. Houd de CMD of CTRL toets ingedrukt om meerdere criteria opties te selecteren

6. Klik op Zoeken voor een overzicht van alle herkende bedrijven die voldoen aan jouw criteria (en het filter)

7. Klik evt. rechtsboven op het Filter om nog specifieker te filteren op bijvoorbeeld tijd op je site, datum or URL

8. Optioneel: klik op Export rechts bovenin om deze lijst te exporteren naar een Excel-bestand. De export kan even duren en je ontvangt het bestand via e-mail.

Relevante criteria

Door relevante criteria te selecteren en dit te combineren met de zoekfunctie, vind je de bijbehorende bedrijven die aan deze criteria voldoen.

Zo kun je eenvoudig alle bedrijven vinden die via een bepaalde online campagne je site bezochten. Ook kun je zo eenvoudig alle bedrijven vinden die zijn getaggged door een bepaalde automatisering of op een bepaalde lijst staan.

Je kunt de uitkomst van je zoekopdracht ook exporteren om hem bijvoorbeeld te delen met je sales team of te gebruiken voor je rapportage.

Hieronder vind je het overzicht van alle Criteria:

Bedrijfsgrootte
Alle mogelijke bedrijfsgroottes die Online Succes kent (<10, 10-200, >200).

Branche
Een classificering op hoofdbranche en SBI code.

Provincie / Stad
Alle provincies en steden in Nederland.

Eigenaar
Collega's aan wie mogelijk bedrijven zijn toegewezen.

Lijst
Alle lijsten waar mogelijk bedrijven aan zijn toegewezen.

Externe campagnes
Alle UTM campagnes die Online Succes herkent uit website bezoeken en heeft gekoppeld aan bedrijven.

Tags
Alle Tags die je automatisch of handmatig hebt toegevoegd aan bedrijven.

Bron
Alle bronnen (referrers) die Online Succes herkent uit website bezoeken en heeft gekoppeld aan bedrijven.

Technologie
Alle technologie die Online Succes mogelijkerwijs herkent op een bedrijfswebsite (regelmatig crawlen we alle websites van bedrijven in onze database).

Google AdWords maandbudget
Alle gebruikte Google AdWords budgetten die Online Succes herkent. Goed om te weten: deze informatie kopen we extern in en werkt o.b.v. gefundeerde inschatting via bieding simulaties en zoekwoordenanalyses.

Mogelijke vervolgstappen

• Maak je eerste overzicht door te filteren op bron. Onderzoek vervolgens via welke bron die meeste relevante bedrijven je site bezoeken.

• Maak een nieuw overzicht, ditmaal met alle bedrijven van een bepaalde bedrijfsgrootte en een minimaal aantal bezochte pagina's (5 bijvoorbeeld). maak een export en deel deze met je sales team. Bespreek vervolgens welke nieuwe relevante prospects jullie kunnen identificeren.

• Maak gebruik van UTM codes bij je betaalde / externe campagnes om te zien bij welke bedrijven deze campagnes resoneren.