Auto tagging voor bedrijven

Voorzie herkende bedrijven automatisch van een Tag op basis van relevante gedrag

Alex Vermeule avatar
Geschreven door Alex Vermeule
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 5 min

Wanneer Online Succes meer dan 200 bedrijven per maand op je website herkent, dan kan het best tijdrovend zijn om alle bedrijven en hun bezoekgedrag handmatig na te lopen voor mogelijke opvolging.

Om deze reden hebben we auto tagging voor bedrijven ontwikkeld. Auto tagging is onderdeel van de Automatisering functie en geeft je 24×7 een paar extra handen die het verkeer op je website monitort voor relevant gedrag.

Wat kun je met auto tagging voor bedrijven?

Met auto tagging voor bedrijven markeer je herkende bedrijven automatisch op basis van relevante criteria en hun gedrag op jouw website. Hiermee bespaar je kostbare tijd en automatiseer je een deel van het kwalificatie proces

Vervolgens kun je via het menu Bedrijven alle bedrijven terugvinden die met de desbetreffende tag getagged zijn. Op deze manier krijg je eenvoudig een lijst van bedrijven die voldoen aan jouw criteria en vervolgens kunt opvolgen.

Hoe activeer je auto tagging voor bedrijven?

Auto tagging vind je het via het menu Automatisering (let op: dit is beschikbaar vanaf het Business pakket).

1. Maak een Automatisering aan

1. Ga naar Automatisering

2. Klik vervolgens op de knop + Nieuwe Automatisering

3. Klik op de knop + Bedrijven auto-tagging

2. Selecteer relevante criteria

1. Vul in Stap 1 een Automatisering naam in en zet je Automatisering direct actief via de ON/OFF knop.

2. Selecteer in Stap 2 de criteria en het gedrag wat voor jou relevant is om automatisch te taggen. Het filter werkt via het EN-EN principe: een bedrijf moet voldoen aan alle criteria die je hebt geselecteerd om vervolgens te taggen.

3. Maak een tag aan en sla je automatisering op

1. Vul in Stap 3 de tag(s) in die je wilt gebruiken

2. Sla vervolgens je Automatisering op door op Update te klikken

Suggesties / voorbeelden om te gebruiken met auto tagging

1. Tag bedrijven die langer dan 5 minuten je site bezochten en een belangrijke productpagina bekeken (Tag suggestie: Interesse_Product_X)

2. Tag bedrijven die een specifieke vacature pagina bekeken (Tag suggestie: Interesse_vacature_X)

3. Tag bedrijven die pagina's bekeken om exposant te worden op het event dat je organiseert (Tag suggestie: Interesse_exposant_worden)

Hoe vind je de tags en gemarkeerde bedrijven terug?

1 . Allereerst vind je de tag(s)s terug in het Tags widget op je dashboard zodra er een bedrijf is getagged door een automatisering. De links zijn klikbaar zodat je snel naar het overzicht van de bedrijven gaat met de desbetreffende tag.

2. Je vindt de tags terug in het Tag widget op de detailpagina van een bedrijf, dit ziet er als volgt uit:

3. Verder vind je de tags terug in criteria sectie in Bedrijven:

4. Je kunt ook snel naar het overzicht van de bedrijven die zijn getagged door op de tag zelf te klikken in het overzicht van Automatiseringen.

Wat levert een auto tagging automatisering je op?

Met de uitkomsten van een auto tagging automatisering voor bedrijven heb je een instrument om relevant gedrag eenvoudig snel te markeren.

Vervolgens kun je via Bedrijven eenvoudig alle bedrijven filteren die van de voor jou belangrijke tag zijn voorzien. Op deze manier krijg je een lijst van bedrijven die voldoen aan jouw criteria en je vervolgens (met je collega's) kunt opvolgen.

Dit was het voor nu over auto tagging voor bedrijven. Je weet nu:

• Waarom je auto tagging voor bedrijven gebruikt

• Wat je met auto tagging voor bedrijven kunt

• Hoe je auto tagging voor bedrijven activeert

• Wat auto tagging voor bedrijven je oplevert

Goed om te weten:

• Een automatisering verwerkt elke nacht nieuwe data. Dit betekent dat de acties van een automatisering (zoals het taggen) gedurende de nacht plaats vinden.

• Auto tagging voor bedrijven is beschikbaar vanaf het Business pakket.

Wat zijn de vervolgstappen?

• Bepaal wat voor jou en je collega's relevant gedrag is om te taggen

• Stel je eerste auto-tagging automatisering in

• Experimenteer met andere automatiseringen (zoals voor Contacten of Bedrijven)