Hoe maak ik nieuwe gebruikers aan of wijzig ik gegevens?

Uitleg over hoe je gebruikersaccounts toevoegt, wijzigt of inactief maakt

Jet van Strijp avatar
Geschreven door Jet van Strijp
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nieuwe gebruikers aanmaken

Let op! Alleen administrators kunnen nieuwe gebruikers toevoegen of gegevens van andere profielen wijzigen.

Het aanmaken van een nieuwe gebruiker doe je eenvoudig in onze app. Ga als volgt te werk:

1. Ga naar Admin > Gebruikers > Gebruiker toevoegen

2. Vul hier de volgende gegevens in:

• Voornaam: de voornaam van de persoon zoals deze zal worden aangesproken binnen de app

• Achternaam: de achternaam van deze persoon

• E-mail: het e-mailadres van de persoon waarnaar de Online Succes rapportage e-mails zullen worden gestuurd

• Password: hier kun je zelf een wachtwoord invoeren, maar standaard wordt hier een automatisch eerste wachtwoord gegenereerd die de persoon bij de eerste keer inloggen zelf kan wijzigen

• Tel: vul hier ajb een direct telefoonnummer in zodat het Online Succes support team direct contact met je kan opnemen

• Rol: verschillende rollen die hier geselecteerd kunnen worden geven verschillende toegangsrechten binnen de app. Meer informatie hierover lees je hier.

• Taal: selecteer hier de taal waarin de app zal worden weergeven voor deze specifieke gebruiker. Je kunt kiezen uit Nederlands of Engels

• E-mail instellingen: geef hierin aan of de nieuwe gebruiker de verschillende e-mail rapportages zal ontvangen en een e-mail bericht moet krijgen met zijn nieuwe login gegevens. Het is aanbevolen om al deze instellingen op ON te laten staan

Klik vervolgens op Toevoegen om de gebruiker toe te voegen. Deze zal dan worden toegevoegd aan de lijst van gebruikers bovenaan de pagina. Er wordt een e-mail verstuurd met de inlog gegevens voor de Online Succes app als hiervoor is gekozen.

Gegevens van gebruikers wijzigen

Wanneer je gegevens van een gebruiker later graag wilt wijzigen dan kan dit als volgt:

1. Log in in de Online Succes app via app.onlinesucces.nl

2. Ga naar Admin > Gebruikers en ga hier naar het kopje Gebruikers waaronder je een lijst van gebruikers vindt;

3. Klik op het wijzigen icoon voor de naam van de gebruiker die je graag wilt wijzigen

4. Pas de gegevens aan die je wilt wijzigen.

Let op! Je kunt hier ook het profiel van een gebruiker deactiveren zodat de gebruiker niet meer kan inloggen. Doe dit via Actief: ON/OFF (aan/uit).

Gebruikersprofielen verwijderen is niet mogelijk. Dit om het overzicht te behouden over wie er toegang heeft en ooit heeft gehad tot deze data.

Wil jij of een van je collega's graag een wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet.

Kom je er niet uit? Stuur ons een berichtje via het chat-widget rechtsonder 😄

Tags: Nieuwe gebruiker aanmaken, gebruiker aanmaken