Installatie van Online Succes
Stap 6: koppel je webformulieren en autoriseer Mandrill
Toestemming geven om e-mails namens jouw bedrijf te versturen [2024 update]
Toestemming geven om e-mails namens jouw bedrijf te versturen [2024 update]

Autoriseer Mandrill en geef Online Succes toestemming om e-mails namens jouw bedrijf te versturen

Jet van Strijp avatar
Geschreven door Jet van Strijp
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Online Succes gebruikt de transactionele e-mail dienst genaamd Mandrill om e-mails namens jouw bedrijf te versturen (wanneer jij dit wilt). Meer dan 10 miljoen personen gebruiken Mandrill, het is ontwikkeld door hetzelfde bedrijf dat ook MailChimp ontwikkelde.

Je dient wel toestemming te geven voordat Mandrill daadwerkelijk namens jouw bedrijf e-mails kan versturen. Je doorloopt hiervoor onderstaande stappen. Doe je dit niet, dan kun je geen nurture e-mails met Online Succes versturen. Vraag eventueel je webdeveloper om hulp bij het doorlopen van de stappen.

1. DKIM records aanmaken in jouw DNS configuratie

2. SPF record aanmaken in jouw DNS configuratie

3. DMARC record aanmaken in jouw DNS configuratie

4. Test DNS records

5. Valideer jouw domein met het Mandrill instance van Online Succes

1. DKIM records aanmaken [update 2024]

DKIM is een op DNS gebaseerde e-mail authentificatie mechanisme dat Online Succes in staat stelt e-mails te versturen uit jouw naam. Het geeft ontvangers van jouw e-mailberichten een seintje dat het platform dat Online Succes gebruikt (Mandrill) toestemming heeft om deze e-mails te versturen namens jou.

Stappenplan

Login bij jouw DNS provider en maak twee CNAME records aan:

Eén met de naam mte1._domainkey.jouwdomein.com met de waarde dkim1.mandrillapp.com, en een andere met de naam mte2._domainkey.jouwdomein.com en de waarde dkim2.mandrillapp.com.

Vervang jouwdomein.com met het domein waarvoor je wijziging doorvoert.

Let op: Sommigen DNS providers vragen je alleen om de selector in te voeren (bijvoorbeeld: TransIP of Route 53). Als dit het geval is voor jouw DNS provider, vul dan gebruik dan alleen het eerste deel van het CNAME record: mte1._domainkey en mte2._domainkey.

Oude instructies (voor januari 2024)

Let op: Bovenstaande DKIM instructies zijn actief vanaf januari 2024. Onderstaande DKIM instructie gebruik je niet meer en is enkel hier voor de volledigheid vermeld.

Voor januari 2024 maakte je voor DKIM validatie enkel een TXT record aan dat er zo uitzag: mandrill._domainkey.jouwdomein.com met de waarde v=DKIM1; k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCrLHiExVd55zd/IQ/J/mRwSRMAocV/hMB3jXwaHH36d9NaVynQFYV8NaWi69c1veUtRzGt7yAioXqLj7Z4TeEUoOLgrKsn8YnckGs9i3B3tVFB+Ch/4mPhXWiNfNdynHWBcPcbJ8kjEQ2U8y78dHZj1YeRXXVvWob2OaKynO8/lQIDAQAB;

2. SPF record aanmaken

SPF is ook een op DNS gebaseerd e-mail authentificatie mechanisme. Als je nog geen SPF record hebt, voeg deze dan toe voor jouw domein.

Stappenplan

Login bij jouw DNS provider en maak een TXT record aan. De naam is meestal dit symbool: @. De waarden van het record zou minimaal als volgt moeten zijn:

v=spf1 include:spf.mandrillapp.com ?all

Heb je al een SPF record?

Als je al een TXT record met SPF informatie hebt, voeg dan Mandrill toe in dit record. Dit doe je door het volgende toe te voegen:

include:spf.mandrillapp.com

Let op! Dit is normaliter voor de laatste operator en ziet er ongeveer zo uit:

?all, ~all, or -all

3. DMARC record aanmaken [update 2024]

DMARC is een e-mailbeveiligingsprotocol dat controleert of de afzender van een e-mail daadwerkelijk geautoriseerd is door het domein van de afzender, om fraude en spoofing tegen te gaan.

Stappenplan

Login bij jouw DNS provider en maak een TXT-record met een naam van _dmarc.jouwdomein.com en een waarde van v=DMARC1; p=none

Vervang jouwdomein.com door het domein dat je instelt. Sommige DNS providers voegen automatisch jouwdomein.com toe na de initiële waarde - neem contact op met je provider voor eventuele specifieke details.

4. Test DNS records

Als je bovenstaande DNS instellingen gewijzigd hebt, test je deze vervolgens in jouw bedrijfsprofiel

NB Er zijn ook twee handige externe tools die je eventueel kunt gebruiken om jouw DKIM en SPF records te 'troubleshooten'. Dat zijn:

5. Valideer je domein met de Mandrill instance van Online Succes

Als je jouw DNS record correct hebt ingesteld dan is de laatste stap: het valideren van jouw domein met de Mandrill instance van Online Succes. Volg hiervoor de volgende  stappen:

1. Ga naar Admin - > Instellingen om e-mail campagnes te versturen

2. Klik op Domein valideren en geef jouw e-mailadres op

1. Je ontvangt dan een Mandrill domein verificatie e-mail

2. Stuur dit bericht door (forward) naar support@onlinesucces.nl zodat wij jouw domein kunnen valideren

3. Je ontvang van ons de bevestiging dat jouw domein is gevalideerd

Dat is het. Nu kun je aan de slag om jouw eerste nurture campagne aan te maken.

Kom je er niet uit? Stuur ons een berichtje via het chat-widget rechtsonder.