Google Ads integratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 5 minuten

Met de Google Ads integratie koppel je jouw Google Ads account (voorheen AdWords) eenvoudig aan Online Succes. Hierna ontstaat een uniek inzicht: je ziet via welke campagnes, keywords en banners de herkende bedrijven en contacten je website bezoeken. Ook krijg je inzicht hoe je campagnes, keywords en banners presteren in relatie tot de herkende bezoekers en advertentie kosten.

De Google Ads integratie stel je zo in:

1. Online Succes toestemming geven

• Ga naar de Online Succes app. Klik vervolgens op Admin en ga naar de integraties pagina. Klik op het tabje Advertising en dan bij Google Ads op Configureren.

• Klik in de popup op 'Autoriseer Google AdWords app'.

• Je komt nu op onderstaande pagina van Google terecht waarin je Online Succes toegang kunt geven om de gegevens uit jouw Google Ads account in te lezen. Klik hier op de knop Toestaan

Let op: Je kunt enkel een regulier Google Ads account voor de integratie gebruiken en geen MCC / Manager account. Dit komt door de manier waarop Google toegang verleent tot de Google Ads reporting API.

• Als je op de knop Toestaan hebt geklikt, kom je weer terug in de Online Succes software en zie je bovenin een groene melding die aangeeft dat de toestemming goed is verwerkt.

2. Google Ads klant-ID invoeren

• We hebben nu alleen nog het nummer van jouw Google Ads account nodig, je zgn. klant-ID. Dit staat in jouw Google Ads omgeving rechtsboven in het scherm (boven je e-mailadres). Het ziet er zo uit: 000-000-0000.

• Noteer dit nummer en ga vervolgens in Online Succes naar de integraties pagina. Klik op het tabje Advertising en klik dan bij Google Ads op Configureren.

• Vul je klant-ID in het veld Google Ads Klant ID en klik op opslaan.

Na deze stap leest Online Succes voor de eerste keer klikdata in van jouw Google Ads accounts en koppelt dit aan de herkende bedrijven en contacten. De eerste keer halen we data op van de afgelopen 7 dagen, hierna wordt de data periodiek ververst.

Goed om te weten

• De Google Ads data wordt 1x per dag opgehaald. Het kan dus een duren voordat je data in je account ziet.

• Via het menu-item Google Ads in Online Succes heb je toegang tot de rapportage. Ook vind je extra inzicht in de timeline van bedrijven en contacten.

• De Google Ads integratie is beschikbaar in de Business, Premium en Partner edities van Online Succes.

• Deze integratie werkt enkel met een regulier Google Ads account, niet met een Google Ads Express account. Je kunt via deze weg een Express account laten omzetten naar een regulier Google Ads account.

• Alleen een Online Succes beheerder kan de integratie tot stand brengen.

• De integratie werkt op basis van read-only / alleen lezen. Met andere woorden: Online Succes past nooit je AdWords account aan.

• Je kunt de verleende toegang altijd bekijken of verwijderen in jouw Google-account

• Ook kan elke Online Succes beheerder de koppeling ongedaan maken.

• De verwerking van Google Ads data valt onder onze verwerkersovereenkomst en privacyverklaring.

• Je kunt enkel een regulier Google Ads account voor de integratie gebruiken en geen MCC / Manager account. Dit komt door de manier waarop Google toegang verleent tot de Google Ads reporting API.

Heb je meer vragen over de Google Ads integratie? Stuur ons een berichtje via het chat-widget rechtsonder 😃