WordPress Contact Form 7 add-on installatie

Voor Administrators

Lisette Wijbenga avatar
Geschreven door Lisette Wijbenga
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Contact Form 7 is een veelgebruikte formulieren oplossing voor WordPress websites. Met de Contact Form 7 add-on van Online Succes kun je Contact Form 7 eenvoudig aan jouw Online Succes account koppelen. 

Wanneer deze integratie actief is herkent jouw Online Succes pakket de personen die een Contact Form 7 formulier op je website hebben ingevuld. De herkenning vindt plaats op basis van een cookie (niet op basis van het IP-adres zoals bij een bedrijf). Ook kun je na deze integratie aan de slag met lead nurturing!

Om de integratie te activeren, doorloop je de volgende stappen:

  1. Download de Contact Form 7 add-on via bovenstaande knop

  2. Ga in het menu naar Plugins > Nieuwe plugin en upload de plugin-bestandjes via Plugin uploaden

  3. Selecteer de plugin vanuit het Plugins menu in WordPress. kies in het drop-down menu voor 'Activeren' en klik op toepassen.

  4. Ga in het menu naar Contact > Online Succes Integration

  5. Vul je Online Succes Tracking ID in bij API Key en jouw Account ID bij Client Id in en klik dan op Update settings. Je vindt jouw Tracking ID en Account ID in Online Succes bij het Bedrijfsprofiel

    6. Kies welke formulieren je wilt koppelen aan Online Succes
    7. Zorg nu dat de CF7 velden matchen met de velden in Online Succes . Gebruik              hiervoor de drop-down menu's. Gebruik de exacte naam, zoals deze is                          gespecificeerd in het CF7 formulier. Je ziet de CF7 veldnamen staan tussen                  haakjes. Let op! De velden uit je formulier die geen veld hebben om mee te                  matchen worden genegeerd. Wil je een statische waarde (static value)                            toevoegen? Check dan de box "Is Value?" en vul de waarde in de kolom CF7 veld.
    8. Verwijder, voeg toe en herorganiseer de mappen voor je eigen overzicht
    9. Voeg alle formulieren toe die je wilt koppelen

Let op! Test nu de integratie door het formulier op je website als test in te vullen. Wanneer Online Succes het contact herkent en weergeeft is de koppeling geslaagd. 

Een overzicht van alle contacten vind je in de app > Contacten > Alle contacten.

Mogelijke vervolgstappen

Kom je er niet uit? Stuur gerust een berichtje via het chat-widget rechtsonder :)

Was dit een antwoord op uw vraag?