Koppel webformulieren via onze Form API

Voor Administrators

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 10 min

Online Succes heeft add-ons gemaakt voor een aantal standaard formulieren oplossingen. Is er er geen add-on beschikbaar voor de formulieren oplossing op jouw website, dan kun je alsnog de koppeling maken via onze Form API. Voor een webdeveloper is dit een fluitje van een cent.

Door de contactformulieren op jouw website aan jouw Online Succes account te koppelen kun je personen herkennen die een interactie met jouw website hebben gehad (bijv. een download).

Hoe koppel je een formulier via de Form API?

Je koppelt een formulier door een zgn. POST te sturen naar https://app.onlinesucces.nl/api/ met hierin jouw Tracking ID en jouw Account ID. Je vindt jouw Tracking ID en Account ID terug onder jouw bedrijfsprofiel rechts boven in, onder het kopje API instellingen in je Online Succes account.

Hieronder een overzicht hoe je een POST verstuurt in veel voorkomende programmeertalen voor het web:

Programmeertaal    Oplossing
PHP                           Curl - voorbeeld
ASP .NET                  HttpWebRequest of WebClient - voorbeeld
Java                          java.net.HttpUrlConnection - voorbeeld

Form API testen

Je kunt de variabelen van de API zelf testen via deze test URL door een aantal velden in te vullen. Zorg ook dat het veld 'Tracking ID' (apikey) en 'Account ID' (cid) met de juiste waardes zijn ingevuld. Vul ook het 'form_type' veld in waarmee je aangeeft om wat voor soort formulier het gaat (bijv. demo/brochure/offerte/etc.).

Overzicht URL parameters

Hier zie je het overzicht van URL de parameters die kunt aanroepen. Zorg ervoor dat je exact deze parameters in de URL gebruikt zodat Online Succes de contacten goed herkent. Minimaal vereiste parameters zijn het e-mailadres en het IP-adres.

Laatste stap

Test nu de integratie door het formulier op je website als test in te vullen. Wanneer Online Succes het contact herkent en weergeeft is de koppeling geslaagd.

Een overzicht van alle contacten vind je in de app > Contacten > Alle contacten.

Veel gestelde vragen

Mijn website gebruikt WordPress, hebben jullie ook een plugin om formulieren te koppelen in WordPress?
Ja, voor de meest gebruikte formulieren plugins in WordPress hebben we eigen plugins ontwikkeld. Je kunt gewoon jouw formulier blijven gebruiken en onze plugin erbij installeren en configureren. Hier lees je meer over Gravity Forms en Contact Form 7 integratie.

Kan ik eigen velden (veldnamen) gebruiken in het formulier of moeten de velden overeenkomen met de velden in het voorbeeld?
De velden moeten exact overeenkomen met het voorbeeld zodat onze software de leads herkent. Het e-mailadres is daarbij het belangrijkste veld om een contact te kunnen herkennen.

Kan ik ook vrije velden toevoegen?
Ja, je kunt in jouw bedrijfsprofiel bij Contact instellingen de namen van de velden in jouw formulieren opgeven zodat ook de vrije velden in de applicatie worden opgeslagen.

Kom je er niet uit? Stuur ons een berichtje via het chat-widget rechtsonder.