Installatie van Online Succes
Stap 1: installeer het Online Succes script
Hoe installeer je het Online Succes script via Google Tag Manager?
Hoe installeer je het Online Succes script via Google Tag Manager?
Alex Vermeule avatar
Geschreven door Alex Vermeule
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 10 minuten

Met Google Tag Manager (GTM) kun je eenvoudig zogeheten Tags toevoegen aan jouw website en dit maakt het beheer van alle scripts op jouw website een stuk eenvoudiger. Meer informatie over Google Tag Manager vind je hier

Dit artikel vertelt je de stappen die je dient te doorlopen om het Online Succes script via Google Tag Manager op jouw site te plaatsen.

Stap 1: Script Kopiëren

• Login als Beheerder in jouw Online Succes account

• Navigeer via het menu naar Admin > Online Succes script

• Kopieer het script door op de Kopiëren knop te klikken:

Stap 2: Tag aanmaken en publiceren

• Login in jouw Google Tag Manager account

• Open de gewenste Container

• Maak een nieuwe Tag aan op basis van het type Aangepaste HTML

• Plak het Online Succes script in de tag

• Activeer document.write ondersteuning via het vinkje / checkbox

• Kies de gewenste trigger(s) zoals bijvoorbeeld All pages

• Sla de Tag in GTM op

• Publiceer de gemaakte wijzigingen in GTM, that's it 😊

Handig om te weten #tips

Gebruik je Google Tag Manager in combinatie met een cookie consent oplossing zoals die van Onetrust of Cookiebot? Lees dan ook dit artikel:

Hieronder vind je voorbeeld triggers voor het Online Succes script. In eerder genoemd artikel vind je ook meer uitleg over de cookie=0 / 1 parameter.

Online Succes Script voor bedrijven herkenning (cookie=0)

• Firing trigger(s):  Pageview - All Pages

• Exception: Pageview - All Pages - Marketing Cookies Allowed

Online Succes Script voor bedrijven en contact herkenning (cookie=1)

• Firing trigger(s): Pageview - All Pages - Marketing Cookies Allowed, Consent Updated

• Exception: Blocking - Marketing Cookies are Not Allowed

Vragen?

Heb je vragen over het Online Succes script in combinatie met Google Tag Manager? Laat het gerust weten via de chat of stuur een berichtje naar
support@onlinesucces.nl. We helpen je graag!