SharpSpring integratie

voor Administators

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt Online Succes koppelen met SharpSpring zodat je bedrijven en contacten met een klik op de knop doorstuurt naar SharpSpring. De integratie stel je zo in:

1. Gegevens verzamelen

• Verzamel jouw Account ID en Secret Key (Geheime Sleutel)

• Jouw gegevens vind je in SharpSpring bij Settings > Software API > API-instellingen.

• Optioneel is jouw SharpSpring domein zoals bijv. onlinesucces.marketingautomation.services. Hiermee kun je direct vanaf een bedrijf of contact de pagina in jouw CRM openen.

2. Gegevens invoeren

• Kopieer deze gegevens en ga naar jouw Online Succes Integraties pagina. Ga vervolgens naar CRM ‌en klik op de SharpSpring intergratie.

• Als je deze gegevens hebt ingevoerd klik je op opslaan.

• Hierna kun je ook nog de optionele gegevens zoals pipeline stage (fase) en SharpSpring gebruiker selecteren. De directe link naar het bedrijf in Online Succes kun je bij de deal in SharpSpring opslaan in een custom field dat je kunt selecteren bij SharpSpring Deal customfield for URL. Dit is ook een optioneel veld. Deze instellingen sla je op door vervolgens op Save te klikken.

NB Alleen wanneer je de optionele gegevens instelt, maakt de software voor elk toegevoegd bedrijf ook een opportunity aan in de door jou opgegeven pipeline stage (fase) in SharpSpring. Tevens kent de software deze opportunity toe aan de door jou opgegeven SharpSpring gebruiker.

3. Bedrijf of contact doorsturen

• Ga nu naar de bedrijfs- of contactkaart van het bedrijf of contact dat je graag door wilt sturen naar SharpSpring

• Klik op de knop Verstuur naar rechts bovenin het venster

• Gebruik nu de knop Verstuur naar SharpSpring

• Het venster dat opent, controleert of een bedrijf of contact al aanwezig is in SharpSpring

• Zo niet, dan wordt het bedrijf of contact toegevoegd

• Vervolgens verschijnt rechtsboven in een directe link naar de bedrijfs- en contactkaart in het CRM.

• Online Succes tagt het bedrijf of contact vervolgens met de systeem tag: Sent2CRM (de tag is een directe link naar jouw CRM systeem)

• Het bedrijf vind je vervolgens op onderstaande manier terug in SharpSpring.

Automatisch prospects naar SharpSpring versturen

Wanneer je website veel verkeer heeft, dan kan het tijdrovend zijn om alle herkende bezoekers en hun gedrag handmatig na te lopen voor mogelijke opvolging. Om deze reden is de Automatisering functie in Online Succes beschikbaar.

Deze geeft je 24×7 een paar extra handen die het verkeer op je website monitort voor relevant gedrag en vervolgens doorstuurt naar SharpSpring.

Goed om te weten

• De Sharpspring connector is beschikbaar in de Business, Premium en Partner edities van Online Succes.

Heb je meer vragen over de SharpSpring integratie? Stuur ons een berichtje via het chat-widget rechtsonder 😃