Online Succes gebruikt de transactionele e-mail dienst genaamd Mandrill om e-mails namens jouw bedrijf te versturen (wanneer jij dit wilt). Meer dan 10 miljoen personen gebruiken Mandrill, het is ontwikkeld door hetzelfde bedrijf dat ook MailChimp ontwikkelde.

Je dient wel toestemming te geven voordat Mandrill daadwerkelijk namens jouw bedrijf e-mails kan versturen. Je doorloopt hiervoor onderstaande stappen. Doe je dit niet, dan kun je geen nurture e-mails met Online Succes versturen. Vraag eventueel je webdeveloper om hulp bij het doorlopen van de stappen.

1. Voeg een DKIM record toe aan jouw DNS configuratie
  2. Voeg een SPF record toe aan jouw DNS configuratie
  3. Valideer jouw domein met het Mandrill instance van Online Succes

1. Voeg een DKIM record toe

DKIM is een op DNS gebaseerde e-mail authentificatie mechanisme dat Online Succes in staat stelt e-mails te versturen uit jouw naam. Het geeft ontvangers van jouw e-mailberichten een seintje dat het platform dat Online Succes gebruikt (Mandrill) toestemming heeft om deze e-mails te versturen namens jou.

Hoe je een DKIM record maakt

Login met jouw DNS provider en maak een TXT record voor:

mandrill._domainkey.jouwdomein.com

Vervang simpelweg jouwdomein.com met het domein waarvoor je wijziging doorvoert.

Let op: Sommigen DNS providers vragen je alleen om de selector in te voeren (bijvoorbeeld: TransIP). Als dit het geval is voor jouw DNS provider, dan is de naam van de record als volgt:

mandrill._domainkey

De TXT record zelf bevat de volgende waarden:

v=DKIM1; k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCrLHiExVd55zd/IQ/J/mRwSRMAocV/hMB3jXwaHH36d9NaVynQFYV8NaWi69c1veUtRzGt7yAioXqLj7Z4TeEUoOLgrKsn8YnckGs9i3B3tVFB+Ch/4mPhXWiNfNdynHWBcPcbJ8kjEQ2U8y78dHZj1YeRXXVvWob2OaKynO8/lQIDAQAB;

Let op: Bij sommigen DNS providers is het nodig om de semicolons te laten 'escapen'. Als dit het geval is voor jouw provider gebruik dan de volgende waarden:

v=DKIM1\; k=rsa\; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCrLHiExVd55zd/IQ/J/mRwSRMAocV/hMB3jXwaHH36d9NaVynQFYV8NaWi69c1veUtRzGt7yAioXqLj7Z4TeEUoOLgrKsn8YnckGs9i3B3tVFB+Ch/4mPhXWiNfNdynHWBcPcbJ8kjEQ2U8y78dHZj1YeRXXVvWob2OaKynO8/lQIDAQAB\;

2. Voeg een SPF record toe

SPF is ook een op DNS gebaseerd e-mail authentificatie mechanisme. Als je nog geen SPF record hebt, voeg deze dan toe voor jouw domein.

Hoe je een SPF record maakt

Login met jouw DNS provider en maak een TXT record. De naam is meestal dit symbool: @. De waarden van het record zou minimaal als volgt moeten zijn:

v=spf1 include:spf.mandrillapp.com ?all

Heb je al een SPF record?

Als je al een TXT record met SPF informatie hebt, voeg dan Mandrill toe in dit record. Dit doe je door het volgende toe te voegen:

include:spf.mandrillapp.com

Let op! Dit is normaliter voor de laatste operator en ziet er ongeveer zo uit:

?all, ~all, or -all

Test jouw DNS records

Als je jouw DNS instellingen gewijzigd hebt, test deze dan hier in jouw bedrijfsprofiel

Er zijn ook twee handige externe tools die je kunt gebruiken om jouw DKIM en SPF records te 'trouble shooten'. Dat zijn:

3. Valideer je domein met de Mandrill instance van Online Succes

Als je jouw DNS record correct hebt ingesteld dan is de laatste stap: het valideren van jouw domein met de Mandrill instance van Onilne Succes. Volg hiervoor de volgende 4 stappen:

1. Vraag domein validatie aan door een e-mail te verzenden naar support@onlinesucces.nl
  2. Je ontvangt dan jouw Mandrill domein verificatie e-mail
  3. Stuur dit bericht door (forward) naar support@onlinesucces.nl zodat Online Succes jouw domein kan valideren
  4. Je ontvang de bevestiging dat jouw domein is geverifieerd

Dat is het. Nu kun je aan de slag om jouw eerste Lead nurture campagne aan te maken.