Je kunt Online Succes koppelen met HubSpot zodat je bedrijven en contacten met een klik op de knop doorschiet naar je CRM. De integratie stel je zo in:

1. Gegevens verzamelen

• Verzamel je HubSpot CRM API key en jouw Portal Key
  • Jouw API key vindt je in HubSpot CRM > rechtsbovenin > jouw profiel > menu > Integrations
  • Klik op Generate New Key om een nieuwe API key aan te maken
  • Jouw Portal Key vind je rechtsbovenin in HubSpot CRM > Hub ID

2. Gegevens invoeren

• Kopieer deze gegevens en ga naar jouw Online Succes Integraties pagina. Ga vervolgens naar CRM ‌en klik op de Hubspot intergratie. Plaats de: API key en portal key en klik op opslaan.

3. Relatie type selecteren

• De standaard waarde van relatie type is Prospect
  • Via het dropdown-menu bij jouw Online Succes bedrijfsprofiel kun je dit aanpassen
  • Ook kun je relatie types aanpassen of toevoegen in HubSpot via Companies rechtsboven > settings-icoon > Edit properties. Bij Company Information selecteer je het juiste relatie type via het settings-icoon.

4. Bedrijf of contact doorsturen

• Ga nu naar de bedrijfs- of contactkaart van het bedrijf of contact dat je graag door wilt sturen naar HubSpot
  • Klik op de knop Verstuur naar rechts bovenin het venster
  • Gebruik nu de knop Verstuur naar Hubspot CRM
  • Het venster dat opent, controleert of een bedrijf of contact al aanwezig is in Hubspot CRM
  • Zo niet, dan wordt het bedrijf of contact toegevoegd
  • Online Succes tagt het bedrijf of contact vervolgens met de systeem tag: Sent2CRM
  • Vervolgens verschijnt rechtsboven in een directe link naar de bedrijfs- en contactkaart in het CRM.
  • In de notitie wordt een update geplaatst met bezochte pagina's als het bedrijf wel al aanwezig is in Hubspot CRM
  • Uiteindelijk vind je het bedrijf op deze manier terug in Hubspot CRM:

Automatisch prospects naar Hubspot CRM versturen

Wanneer je website veel verkeer heeft, dan kan het tijdrovend zijn om alle herkende bezoekers en hun gedrag handmatig na te lopen voor mogelijke opvolging. Om deze reden is de Automatisering functie beschikbaar in Online Succes.

Deze functie geeft je 24×7 een paar extra handen die het verkeer op je website monitort voor relevant gedrag en vervolgens doorstuurt naar Hubspot CRM.

Heb je meer vragen over de Hubspot CRM integratie? Stuur ons een berichtje via het chat-widget rechtsonder 😃