Met Google Tag Manager (GTM) kun je eenvoudig zogeheten 'tags' toevoegen en bijwerken op je website, bijvoorbeeld voor voor analyse en remarketing. Ook kun je het Online Succes script als tag aan je website toevoegen.

Let hierbij goed op dat je het javaScript-fragment tussen <script></script> plaats in plaats van <script type="text/javascript"></script>. Daarnaast dien je document.write() ondersteuning aan te zetten. De stappen in het kort:

1. Plak het Online Succes script in de tag
  2. Verwijder "type=text/javascript" uit het script
  3. Activeer document.write ondersteuning
  4. Kies je trigger(s)
  5. Sla de tag in GTM op

Wanneer je wijzigingen doorvoert, vergeet dan niet om deze opnieuw te publiceren. In onderstaande screencast zie je hoe je werkende Online Succes tag maakt.

TIP 1: GTM in combinatie met een cookie consent oplossing

Gebruik je GTM in combinatie met een cookie consent oplossing zoals die van Onetrust of Cookiebot? Lees dan ook dit artikel:

TIP 2: Voorbeeld triggers voor GTM

Hieronder vind je voorbeeld triggers voor het Online Succes script. In eerder genoemd artikel vind je ook meer uitleg over de cookie=0 / 1 parameter.

Online Succes Script voor bedrijven herkenning (cookie=0)

• Firing trigger(s): ¬†Pageview - All Pages
  • Exception: Pageview - All Pages - Marketing Cookies Allowed

Online Succes Script voor bedrijven en contact herkenning (cookie=1)

• Firing trigger(s): Pageview - All Pages - Marketing Cookies Allowed, Consent Updated
  • Exception: Blocking - Marketing Cookies are Not Allowed

Vragen?

Heb je vragen over het Online Succes script in combinatie met GTM of een cookie consent oplossing? Laat het gerust weten via de chat of stuur een berichtje naar
support@onlinesucces.nl. We helpen je graag!