AVG / GDPR
Hoe gebruik je het Online Succes script met een Cookie Consent oplossing?
Hoe gebruik je het Online Succes script met een Cookie Consent oplossing?

Laat het Online Succes script optimaal samen werken met jouw Cookie Consent oplossing

Alex Vermeule avatar
Geschreven door Alex Vermeule
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 5 min

Sinds 25 mei 2018 is de AVG / GDPR actief en is het verplicht om je website bezoeker de keus te geven welke cookies jouw website plaatst. Hiervoor zijn zgn. cookie consent oplossingen beschikbaar zoals die van Onetrust, Cookiebot, etc.

Het standaard Online Succes script plaatst een cookie genaamd logger en stelt je in staat contacten te herkennen. Onze contacten herkenning werkt op basis van het cookie en een interactie met je website. De bedrijven herkenning werkt op basis van het zakelijke IP-adres van een bezoeker en hiervoor is geen cookie of consent voor nodig.

Waarom geen cookie?

Je voelt hem wellicht al aankomen: gebruik je een cookie consent oplossing op je website, dan geeft niet elke bezoeker zijn / haar consent om marketing cookies te plaatsen. Het standaard Online Succes script wordt in dat geval niet geladen en hierdoor herkent de software mogelijk minder bedrijven dan gewenst, terwijl voor bedrijven herkenning dus geen cookie en consent nodig is.

Gelukkig is hier een oplossing voor: configureer het standaard script om geen cookie te plaatsen. Op deze manier kun je de bedrijven herkenning altijd inzetten. Wanneer de bezoeker consent geeft voor marketing cookies, schakel je vervolgens via jouw cookie consent oplossing om naar het script dat het logger cookie plaatst.

In dit artikel lees je hoe je het Online Succes script configureert om geen cookie te plaatsen zodat je de bedrijven herkenning altijd kunt inzetten.

Geef cookie=0& of cookie=1& mee in het script

Wanneer je het Online Succes script zonder cookie wilt plaatsen, voeg je cookie=0& toe aan jouw script. Je plaatst de toevoeging direct achter het vraagteken in de url, zie ook in onderstaande voorbeeld:

Met cookie=0& toevoeging

<script type="text/javascript">
var image = document.createElement("img");
image.src ='//connect.onlinesucces.nl/?cookie=0&i=5d98e53431a76311cbeba436603d319ee1042c61&ts='+new Date().getTime()+'&f='+encodeURIComponent(document.location.href)+'&r='+encodeURIComponent(document.referrer)+'&t='+encodeURIComponent(document.title);
</script>

Met de cookie=0& toevoeging in het script kun je dit probleemloos op elke pagina in je website plaatsen. Let op: je kunt met deze variant enkel gebruik maken van de Bedrijven herkenning. Wanneer een website bezoeker vervolgens consent geeft op marketing cookies, mag je het Online Succes script weer laden dat de cookie voor personen herkenning plaatst. Hiervoor voorzie je het script van de cookie=1& toevoeging en dit ziet er als volgt uit:

Met cookie=1& toevoeging

<script type="text/javascript">
var image = document.createElement("img");
image.src ='//connect.onlinesucces.nl/?cookie=1&i=5d98e53431a76311cbeba436603d319ee1042c61&ts='+new Date().getTime()+'&f='+encodeURIComponent(document.location.href)+'&r='+encodeURIComponent(document.referrer)+'&t='+encodeURIComponent(document.title);
</script>
<script type="text/javascript" id="myformscript" async data-api="5d98e53431a76311cbeba436603d319ee1042c61" data-client="1002"></script>
<script type="text/javascript" src="https://cdn.onlinesucces.nl/js/efc/efc.js"></script>

Wat is het effect van de cookie=0& of cookie=1& toevoeging?

Wanneer je cookie=0& toevoegt aan jouw Online Succes script:

• Plaats het Online Succes script geen cookie

• Kun je enkel gebruik maken van de Bedrijven herkenning

• Hoeft je bezoeker geen consent te geven om het Online Succes script te laden

Wanneer je cookie=1& toevoegt aan jouw Online Succes script:

• Plaatst het Online Succes script wel het logger cookie

• Kun je zowel gebruik maken van de Bedrijven herkenning als Contact herkenning

• Dient je bezoeker consent te geven voor het plaatsen van het cookie (en het laden van het Online Succes script)

Wel of geen consent, that's the question

Kort samengevat: wanneer een bezoeker nog geen akkoord heeft gegeven voor het plaatsen van marketing cookies dan adviseren we je om de cookie=0& variant van het Online Succes script te laden. Op deze manier blijft de bedrijven herkenning altijd functioneren.

Wanneer een bezoeker vervolgens consent geeft op het plaatsen van marketing cookies dan raden we je aan om het Online Succes script te laden dat het logger cookie plaatst (middels de cookie=1& toevoeging aan het script). Vergeet na consent niet om de cookie=0& variant van het script te 'blokkeren', anders wordt het script twee keer geladen.

Mogelijke vervolgstappen

• Pas jouw script aan met de cookie=0& / 1& toevoeging zoals hier boven beschreven

• Laad het script zonder cookies enkel voor bedrijven herkenning (zonder consent)

• Laad het script met cookies voor zowel bedrijven als contact herkenning (na consent)

• Blokkeer de cookie=0& variant na consent

• Gebruik je Google Tag Manager (GTM)? Lees dan ook de tips uit dit artikel

Heb je nog vragen? Kom je er niet uit? Stuur gerust een berichtje via het chat-widget rechtsonder :)