Do not track

Bied je website bezoeker de mogelijkheid om hun bezoek niet bij te houden met Online Succes

Alex Vermeule avatar
Geschreven door Alex Vermeule
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leestijd: 5 min

Waarom Do not track?

Onder de nieuwe wetgeving rondom de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is het verplicht om jouw website bezoeker de mogelijkheid te bieden om hun bezoek niet bij te houden. Hiervoor is de 'Do not track'-functie in jouw Online Succes account beschikbaar.

Hoe werkt de Do not track functie van Online Succes?

De 'Do not track'-functie van Online Succes werkt op basis van een iframe en een cookie. We raden je aan om dit iframe op te nemen in de privacyverklaring en een beschrijving van het cookie op te nemen in je cookieverklaring. Je vindt het iframe in je Online Succes account via Admin - AVG / GDPR onder Do not track.

Wanneer je het Do not track iframe in je privacyverklaring plaatst, dan ziet de bezoeker het volgende wanneer hij / zij deze pagina bezoekt:

1. Bezoeker heeft Do not track niet ingeschakeld:

2. Bezoeker heeft Do not track ingeschakeld:

Wat gebeurt er wanneer een bezoeker Do not track in- of uitschakelt?

Wanneer de bezoeker de Do not track functie inschakelt middels de knop uit het iframe, dan plaatst het iframe een cookie met de naam NoTrack. Ditzelfde cookie wordt verwijderd wanneer de bezoeker de Do not track functie via dezelfde knop weer uitschakelt. Het Online Succes script op jouw website herkent het NoTrack cookie en houdt vervolgens rekening met het wel / niet registreren van paginaweergaven.

Dit cookie wordt ingezet door de Online Succes software om een Do no track verzoek te honoreren. De opslagperiode van dit cookie is 10 jaar.

Wat zijn mogelijke vervolgstappen?